2019-05-15 08:26:08• hírek • Közlemény

Lankadatlanul: beszélgetés Dr. Békefy Lajossal a hitről a 21. század viharaiban

Különleges vendége lesz csütörtökön 18:00 órától a Lankadatlanulnak, azaz a Szatmár-Szigetlankai Református Egyházközség nyitott bibliaórájának.

"Hitünk a 21. század viharaiban" címmel tart előadást Dr. Békefy Lajos Ph.D. református lelkipásztor, szociáletikus, közíró, fordító, kutató, publicista, a Protestáns Műhely külügyi titkára, a Presbiter Lap szerkesztője. 1000. cikke jelent meg a kolozsvári Agnus Rádió honlapján: bekefy.agnusradio.ro.

 

2012 eleje óta – nem sokkal nyugdíjaztatása után – keletkezett az 1000 írás. Spirituális „mini-esszék”, ünnepi elmélkedési sorozatok, továbbá a keresztényüldözéssel, a migrációval, az ökológiai problémákkal foglakozó írások, híradások a világkereszténységet foglalkoztató aktualitásokról, esszék a reformációval, a reformátori örökséggel, ennek 21. századi érvényességével kapcsolatban, a világvallások helyzetét bemutató sorozatok, világsikerű keresztyén könyvek recenziói, számos teológiai aktualitás, igazán biblikusan.

 

E cikkeket ingyen írta és nyújtotta át olvasóinak – grátisz. A cikkeket fordítások, könyvek egészítik ki, teszik teljessé. Amúgy 1976-tól több, mint 2800 cikket írt.

 

Az érdekfeszitő, nagytudású és tapasztalatú háttérrel érkező előadást a Lanka Duó énekei ölelik át, mint ahogyan azt már megszokhatták a Lankadatlanul résztvevői. Szeretettel hívnak és várnak mindenkit a lelkileg és szellemileg gazdagitó eseményre!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: